Shoptok.si

Vakumirani mesni izdelki

Vakuumsko pakiranje je učinkovit način za podaljšanje roka uporabnosti mesnih izdelkov brez izgube njihovih potrošniških lastnosti. Preprečevanje dostopa zraka in ogljikovega dioksida do vsebine upočasni oksidativne procese in omogoči ohranjanje arome, okusa, estetskih lastnosti izdelkov, s čimer se njihov rok uporabnosti v povprečju podaljša za 2-2,5-krat.

Vakuumski postopek, ki ga lahko primerjamo s hladnim konzerviranjem, je sestavljen iz naslednjih korakov:

Izdelek se da v posebno embalažo. Pri sesanju izdelkov z visoko vsebnostjo vlage jih predhodno ohladimo.
Zrak se iz embalaže odstrani s posebno opremo.
Tesnjenje se izvede z zatesnjenim šivom z uporabo toplotnega tesnila.
Za sesanje se uporabljajo paketi iz več plasti polimernih folij z visokimi pregradnimi lastnostmi, ki zagotavljajo zanesljivost skladiščenja blaga.

Vakuumiranje, ki preprečuje vstop kisika, ogljikovega dioksida, vodne pare in tujih vonjav v notranjost embalaže, vam omogoča:

zaščito vsebine pred umazanijo, vlago, oksidacija;
preprečuje sušenje; ohranja aromo in druge lastnosti izdelka;
preprečuje razvoj patogenih mikroorganizmov;
izboljša kakovost hrane;
zamrzne izdelek za daljše obdobje brez izgube njegovih potrošniških lastnosti;
zahvaljujoč preglednosti ohranja prijeten videz izdelka in ga pokaže kupcu.
NaN trgovin0 izdelkov
Zanimivi izdelki te čakajo v sorodnih kategorijah

Prejemaj posebne ponudbe

Prijavi se na Shoptok e-novice za lažjo odločitev pri vsakem nakupu.