Shoptok.si

Drobtine

Prezla je neizogiben izdelek v vsaki kuhinji. Večinoma je povezan z oblaganjem zrezkov ali mletega mesa, ima pa veliko več uporab. Včasih je jasno opazen, drugič se uporablja za zgoščevanje omak, v juhah in enolončnicah ter kot nadev za piščanca. Pretec je veliko uporab in jih je težko vse našteti. Je najpogostejša sestavina premazov za mesne, vegetarijanske in veganske obroke. Pogosto se uporablja tudi z ribami ali ribjimi fileji. Presticam je treba dodati zelenjavo, ki jo jedo majhni otroci, zlasti tisti z velikim apetitom. Tako bo jed pridobila na sitosti in volumnu ter se obogatila s polnozrnatim izdelkom. Prezla je lahko tudi odličen dodatek k testeninam, solatam in juham. Pikanten, hrustljav zvitek bo jedi dal teksturo in jo čudovito zgostil. Prav tako je kot nalašč za vezivo za mleto meso ali mesne kroglice. Enako bo delovalo, če ga dodate v nadev ali v kakšne piškotke, npr. težke čokoladne torte. Prezla je tako hranljiva kot kruh, iz katerega je narejena. Če boste uporabili preste iz črnega kruha, boste poskrbeli za vnos vlaknin, pa tudi beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov, vitaminov - vitaminov B (vitamini B1, B2 in B3) in mineralov - cinka, fosforja, magnezija, mangana, kalija, natrija, kalcij in železo.. Vendar pa so preste običajno narejene iz belega kruha, zato vitaminov in mineralov ni preveč. Žal ima veliko kalorij – ena porcija preste (28 g) ima približno 110 kcal, če jo ocvrete na maslu, pa še veliko več.
NaN trgovin0 izdelkov
Zanimivi izdelki te čakajo v sorodnih kategorijah

Prejemaj posebne ponudbe

Prijavi se na Shoptok e-novice za lažjo odločitev pri vsakem nakupu.