Brezplačna
registracija

Brezplačna
registracija

Ne zamudi spomladanskih popustov

Vse za kuhinjo z
največjim prihrankom

Brezplačna registracija

Spomladanski popusti

Kuhinjski aparati

Razkužila / dezinfekcijska sredstva

22 izdelka 8 trgovin
Filtri
Filtriranje
Proizvajalec
Cena

Razvrsti
 

 
 
 

 

Razkužila so izdelki, ki se uporabljajo za uničevanje bakterij, virusov, gliv in drugih mikroorganizmov, da bi preprečili širjenje bolezni. Obstajajo različne vrste razkužil.

Vrste razkužil

Alkoholna razkužila - vsebujejo alkohol (najpogosteje etanol), ki deluje protimikrobno. Uporabljajo se za hitro čiščenje rok in površin.

Klorova razkužila - vsebujejo natrijev hipoklorit, ki ima močan protimikrobni učinek. Uporabljajo se za dezinfekcijo površin, sanitarnih prostorov, bazenov in pitne vode.

Sredstva na osnovi peroksida – uporabljajo se za razkuževanje kontaktnih leč, medicinskih instrumentov in površin.

Razkužila na osnovi amoniaka – vsebujejo amoniak, ki deluje protimikrobno. Uporabljajo se za čiščenje in razkuževanje kopalnic, kuhinj in drugih prostorov.

Sredstva na osnovi klorovega dioksida – uporabljajo se za dezinfekcijo vode in hrane, pa tudi zdravstvenih prostorov.

Pred uporabo razkužil je pomembno, da preverite navodila za uporabo, da zagotovite varno in učinkovito uporabo. Upoštevati je treba navodila za odmerjanje, čas delovanja in način uporabe, da preprečimo škodo zdravju in okolju.