Shoptok.si

Različni mesni izdelki

Različni mesni izdelki so razvrščeni v različne vrste, odvisno od tega, ali je meso za njihovo pripravo mleto ali ne; odvisno od obdelave, torej ali so podvrženi toplotni obdelavi, sušenju na zraku ali konzerviranju.
Polnomesni izdelki so razdeljeni v naslednje kategorije:
Posušeni izdelki - po soljenju in začinjanju cele kose mesa damo v nadzorovane pogoje sušenja za 2 do 24 mesecev. Nekaj ​​primerov takšnih izdelkov sta pršut in slanina.
Izdelki za toplotno obdelavo – celi kosi mesa so toplotno obdelani (kuhani ali dimljeni). To vključuje šunko.
Izdelki iz mletega mesa so razdeljeni v štiri podkategorije:
Surovi izdelki – sesekljane kose mesa rahlo posušimo, posolimo, začinimo in vstavimo v črevesno sluznico. Tipičen primer je tradicionalna klobasa.
Posušeni izdelki - mleto, nasoljeno in začinjeno meso pride v umetno ali živalsko črevo, v nekaterih primerih prekajeno in na koncu suši za 4 do 8 tednov. Sem spadajo čajne klobase in kulen.
Delno posušeni izdelki - so podobni tistim iz prejšnje kategorije s to razliko, da delno zorijo in da je njihovo končno stanje polsuho.
Izdelki za toplotno obdelavo - so narejeni iz mletih kosov mesa, ki so kuhani ali dimljeni. Takšna sta parizer in mortadela.

Prejemaj posebne ponudbe

Prijavi se na Shoptok e-novice za lažjo odločitev pri vsakem nakupu.