Shoptok.si

Filter kava

Pogosto se domneva, da sta filter za espresso in kavni filter narejena iz različnih zrn, kar ima za posledico razlike v okusu. To drži le delno: zrno Robusta se namerno uporablja za espresso, da poudari značilne, uravnotežene grenke snovi. Arabico pa raje uporabljamo za filter kavo, ker je njena aroma bolj fina. Espresso fižol se pogosto meša, da doseže najbolj uravnoteženo aromo. To zagotavlja tudi uravnoteženo vsebnost kofeina: Robusta ima običajno dvakrat več kofeina kot Arabica. Najpomembnejša lastnost, ki razlikuje espresso in filter kavo, je praženje: espresso zrna so pečena dlje in zato temnejša. To ima prehransko prednost: grenke snovi in čreslovine se s postopkom razgradijo tako, da končni izdelek razvije lastno in značilno aromo. Da okus toplega napitka na splošno ne bi bil preveč kisel, poskrbite za nežno pečenje v bobnu.

Prejemaj posebne ponudbe

Prijavi se na Shoptok e-novice za lažjo odločitev pri vsakem nakupu.