- Domov
- Kuhinjski aparati
- Kuhanje, pečenje, cvrtje
- Cvrtniki (friteze)
- Cvrtniki na olje
Cvrtniki na olje
Če ste ljubitelj hitre hrane, lahko prihranite z nakupom cvrtnika za domačo uporabo. Z njim lahko pripravite več kot le hrustljav krompirček in krokete. Panirani zrezki, ribe in piščančji fileji s pravo napravo niso nobena težava.
Klasični cvrtniki na olje
Tradicionalno se pomfrit cvre v vročem olju. V ponudbi imamo številne cvrtnike s posodami in košarami za cvrtje. Olje segrejemo in napolnjeno košaro spustimo v olje. Pokrov služi kot zapiralo in ščiti pred brizganjem maščobe med pripravo. Običajno lahko prilagodite temperaturo glede na hrano, ki jo cvrete. Ko je krompirček pečen, odprite pokrov, dvignite košaro in pustite, da olje odteče.
Seveda so posamezni oljni cvrtniki opremljeni z različnimi dodatki, ki zagotavljajo več udobja. S samodejnim spuščanjem in dvigovanjem košare, ko je pokrov zaprt, brizganje maščobe ni več problem. Vendar pa morate biti pri cvrtju vedno previdni, da preprečite opekline zaradi vročega olja.
Samski ali velika družina: kakšne so vaše potrebe?
Zmogljivost košare vam pove, koliko hrane lahko ocvrete naenkrat. Pomembna je tudi količina olja, torej koliko olja potrebujete za cvrtje. Pri velikih cvrtnikih doseže več kot tri litre.
Pametni vtičniki
Cvrtje in kuhanje mora biti zabavno. Poskrbite, da bo vaš novi cvrtnik enostaven za uporabo! Obvezna je toplotna ohišja ali hladna izolacija. Navsezadnje cvrtniki delujejo pri ogromni vročini. Zato ne sme biti zaščite pred pregrevanjem. Kaj menite o steklu, skozi katerega lahko vidite, kako se hrana cvre tudi pri zaprtem pokrovu?
Po jedi je na dnevnem redu pomivanje cvrtnika. Večina naprav je opremljena z odstranljivimi vložki in elementi. To pomeni, da zlahka pomijete pokrov in ponev. Uporabni so premazi proti prijemanju. Deli so pogosto primerni za pomivanje v pomivalnem stroju.