Brezplačna
registracija

Brezplačna
registracija

Ne zamudi spomladanskih popustov

Vse za kuhinjo z
največjim prihrankom

Brezplačna registracija

Spomladanski popusti

Kuhinjski aparati

Filtri
Razvrsti
 

V sorodnih kategorijah vas čakajo zanimivi izdelki

Ne prezri sorodnih kategorij


 

Vinogradniška in kletarska oprema v akciji

z največjim popustom

Največji popust

Vinogradniška in kletarska oprema v akciji

 
1 2 >
 

 

Oprema za kleti in vinograde je ključnega pomena za pridelavo grozdja in pridelavo vina. Ta oprema ne le olajša različne faze vinogradništva, ampak tudi pomaga ohranjati kakovost grozdja in vina.

Obdelava tal

Stroji za obdelavo tal so prvi korak pri pripravi vinograda. Za pripravo tal, ki vključuje prezračevanje in drobljenje trdnih plasti zemlje, se uporabljajo traktorji, vrtavniki in kultivatorji. Ti stroji omogočajo vinogradnikom lažjo sajenje vinske trte in vzdrževanje tal v optimalnem stanju. Poleg tega je orodje za obrezovanje trte potrebno za nadzor rasti in rodnosti, pravilno obrezovanje pa prispeva k boljši kakovosti grozdja.

Zalivanje in namakanje

Učinkovito namakanje je v vinogradih ključnega pomena, zlasti v sušnih obdobjih. Kapljični in škropilni sistemi omogočajo natančno doziranje vode, zmanjšanje porabe in povečanje pridelka. Ustrezno namakanje prav tako pomaga zmanjšati stres rastlin in izboljšati kakovost grozdja.

Teracija

Ko je čas za trgatev , oprema za obiranje grozdja postane zelo pomembna. Košare, žerjavi in ​​specializirani žetveni stroji olajšajo postopek. Nato se za transport grozdja v klet uporabijo trdne kontejnerske enote, ki zmanjšajo poškodbe med transportom. V kleteh so različne naprave za fermentacijo ključnega pomena za proces pridelave vina. Za fermentacijo in shranjevanje vina se uporabljajo leseni sodi in posode iz nerjavečega jekla, ustrezen nadzor temperature in vlažnosti pa je ključnega pomena za kakovost vina.

Zatiranje škodljivcev

Zatiranje škodljivcev in bolezni je še en pomemben vidik vinogradništva. Uporaba zaščitnih mrež ter bioloških in kemičnih sredstev pripomore k ohranjanju vinske trte in zagotavlja visoko kakovost grozdja. Vinogradniki pogosto izvajajo preventivne ukrepe za zaščito svojih pridelkov pred boleznimi in škodljivci, vključno z rednim spremljanjem stanja rastlin.