Brezplačna
registracija

Brezplačna
registracija

Ne zamudi spomladanskih popustov

Vse za kuhinjo z
največjim prihrankom

Brezplačna registracija

Spomladanski popusti

Kuhinjski aparati

Paprika

46 izdelkov 4 trgovine
Filtri
Filtriranje
Proizvajalec
Cena

Razvrsti
 

V sorodnih kategorijah vas čakajo zanimivi izdelki

Ne prezri sorodnih kategorij


 
 
1 2 >
 

 
Mleta paprika je univerzalna začimba in povsod v kuhinji. Narejen je iz kombinacije posušene paprike, ki vključuje tako sladko kot pekočo papriko. Ta vpadljivi škrlatni prah je zelo vsestranski; uporablja se za začinjanje jedi, okrasitev hrane in dodajanje barve jedem. Uporablja se lahko celo za barvanje jajc in tkanin.

Raznolikost in okus paprike se lahko zelo razlikujeta glede na državo, v kateri je izdelana. Najbolj znani državi, ki pridelujeta mleto papriko, sta Španija in Madžarska, standardno različico mlete paprike pa lahko pripravimo tudi iz paprike iz Kalifornije in Južne Amerike, pa tudi iz drugih regij.

Navadna (ali sladka) mleta paprika je različica, ki jo najdete v običajnih trgovinah in supermarketih. Ima zelo blag in sladek okus s subtilnim občutkom jeze. Večinoma se uporablja za posip že pripravljenih jedi in dodajanje barve mesu.

Glede na vrsto paprike se lahko razlikuje od blage in sladke do pekoče. Faktor jeze je povezan z načinom njegove proizvodnje. Sladka ali blaga paprika ne vsebuje kapsaicina, ker so bila odstranjena semena in membrane, zaradi česar je paprika pekoča. Za pridobitev vroče mlete paprike pustimo del semen in žil, ko se paprika posuši in zmelje v prah.

Vrsta paprike bo določila, kako se uporablja pri kuhanju. Standardna različica blagega okusa doda barvo, ne da bi preglasila okus jedi, in jo lahko dodajamo marinadam ter zdrgnemo ali potresemo po končani jedi.