Shoptok.si

Moka

Moka je nepogrešljiv izdelek v vsaki kuhinji. Uporablja se za pripravo slastnega peciva, cvrtje mesa, zgoščevanje omak, pripravo testenin in okusnih sladic. Lahko rečemo, da je moka ena najbolj vsestranskih kuhinjskih živil. Dandanes vse več ljudi trpi za alergijami in intolerancami na hrano, zato je vredno poiskati zamenjavo za tradicionalno belo moko. Obstajajo različne vrste moke, med drugim: - Pšenična - najbolj vsestranska moka, primerna za kruh, palačinke in druga peciva, pa tudi za paniranje. Za paniranje je zaželeno presejati moko. - Koruza - lahko je narejena iz navadnih sort koruze ali pšenice durum. Specifičen okus koruze dodaja nekaj značilnosti izdelkom. Drobno zmleto koruzno moko včasih pomešamo s pšenično ali rženo moko. Njegove lastnosti so koristne za normalizacijo prebavnega sistema. - Rž - se od pšenice razlikuje po temnejšem odtenku in nizki vsebnosti glutena, zato rženi kruh in žemljice ostanejo dlje časa sveži. Vendar pomanjkanje glutena vpliva na peko - kruh ni tako bujnega, gostega, kiselkastega okusa, za odpravo tega pomanjkanja pa je priporočljivo mešati rženo moko s pšenično. Poleg kruha se iz ržene moke pripravljajo okusni medenjaki, palačinke, torte, mafini in žemljice. - Ajda - znana po edinstvenem okusu in vitaminski sestavi. Po svoji konsistenci se od pšenične moke le malo razlikuje, razen morda le po barvi, lahko pa prinese veliko več koristi. - Brez glutena - da gluten ne bi negativno vplival na telo, ga je treba v celoti (ali vsaj delno) izključiti iz prehrane. Toda kako to storiti, če v vsakdanjem življenju za pripravo večine obrokov uporabljate moko? In pogosto je to navadna pšenična moka, ki vsebuje veliko glutena. Brezglutenska moka je rešitev za vas! - Sezam - ne vsebuje glutena in je sestavljen iz več kot 40 % rastlinskih beljakovin, ima nežen okus po oreščkih in aromo. Na vzhodu se v kombinaciji z mandljevo ali kokosovo moko uporablja za peko kruha in mafinov. - Riž - zaradi skoraj popolne odsotnosti beljakovin se pojavljajo težave pri proizvodnji pekovskih izdelkov. Kakovost proizvedenih izdelkov lahko izboljšamo z dodajanjem riževe moke v testo na osnovi pšenične moke. Prispeva tudi k povečanju prehranskih lastnosti. Struktura riževe moke je popolnoma brez glutena, kar onemogoča pripravo kvašenega kruha. Vsaka ekološka moka je zdrav in kvaliteten izdelek, ki obogati dnevne obroke z dragocenimi hranili in odkriva nove okuse in recepte.
4 trgovin127 izdelkov
Zanimivi izdelki te čakajo v sorodnih kategorijah

Prejemaj posebne ponudbe

Prijavi se na Shoptok e-novice za lažjo odločitev pri vsakem nakupu.